“Coafura rezista” – Uscator de par
Misiunea de a alege un uscator de par (feon) nu este chiar usoara avand in vedere zecile de variante pe care piata de profil ni le ofera. In acest context un mic ghid v-ar putea fi util.
Ma amuz de fiecare data cand imi amintesc de reclama la un cunoscut fixativ:
“Londra. Ploaie. Vant puternic. Coafura rezista”. O stiti cu totii, nu-i asa ? ?
Cu toate acestea trebuie sa recunosc ca admir mult femeile a caror podoaba capilara arata mai tot timpul perfect. Acum, ce inseamna “perfect” depinde de gusturile fiecaruia. Eu prefer stilul mai lejer, parul nu foarte lung, curat, buclele largi, aerate, care se misca natural. Fixativul nu e asadar pentru mine o optiune.
M-am hotarat sa investesc intr-un nou uscator de par (feon). Unul PROFI, mi-am zis.
Mi-am suflecat asadar manecile, mi-am frecat palmele si am trecut la treaba. Sa decid care aparat, dintre zecile existente pe piata, este mai bun pentru mine, nu a fost o treaba tocmai usoara.
Am cautat, am citit, am analizat, am selectat si iata ce a rezultat:
Ghid de achizitie al unui uscator de par
Pasul 1 – trebuie sa-ti analizezi bine podoaba capilara si sa apreciezi cu obiectivitate: ce tip de par ai (par normal, par uscat, par gras), cum este firul de par (subtire, normal, gros), care este densitatea firelor (par rar, par normal, par bogat). Este foarte importanta stabilirea corecta a caracteristicilor parului tau pentru ca, in functie de acestea, un aparat de styling iti poate fi prieten sau dusman.
Pasul 2 – trebuie sa identifici principalele caracteristici ale aparatelor de styling si pentru ce sunt recomandate acestea. Am aflat astfel ca, pentru alegerea uscatorului de par perfect pentru mine, ar trebui sa am in vedere:
2.1 Tehnologia folosita pentru incalzirea aerului (Atentie: Criteriu definitoriu) :
- Rezistenta de metal: genereaza un jet de aer uscat si neuniform;
- Elemente ceramice sau din portelan: asigura o caldura mai blanda si uniforma asupra firului de par. Genereaza ioni negativi pentru a combate incretirea / incalcirea. Unele aparate folosesc razele infrarosii permitand astfel incalzirea parului din interior spre exterior, generand un impact mult mai bland asupra firului de par; Este recomandat pentru toate tipurile de par dar in special pentru parul cu fir subtire, uscat, deshidratat.
- Turmalina este un cristal semi-prețios capabil sa produca ioni negativi. Ionii negativi mentin in fapt umiditatea in par. Uscatoarele de par cu turmalina permit uscarea parului intr-un timp mai scurt si, combinand caldura redusa cu mentinerea unui nivel de umiditate mai ridicat in firul de par, ii permit acestuia sa-si mentina stralucirea. Este recomandat in principal pentru parul bogat, cu fir gros, predispus la incretire. Nu are o eficienta la fel de mare in generarea de volum precum celelalte tipuri de uscatoare.
2.2 Puterea – masoara cat de puternic si rapid functioneza motorul sau. Avem in vedere aici doua caracteristici :
- Puterea jetului de aer – Cu cat puterea este mai mare, cu atata durata de uscare a parului va fi mai scurta. Aparatele cu o putere mai mica sunt mai ieftine. Este de recomandat sa optam pentru un uscator de par a carui putere este de cel putin 1500 w. Pentru parul bogat cu firul gros aparatele cu o putere intre 1800-2000 w sunt de dorit.
- Nivelul de caldura produs – este bine stiut faptul ca uscarea parului la o temperatura ridicata are efecte nocive in special asupra parului subtire si uscat. In acest context achizitionarea unui aparat care sa permita ajustarea nivelului de caldura este, in opinia mea, absolut necesara. Uscarea la un nivel de caldura scazut este necesara pentru parul subtire, fin, deshidratat, pentru parul normal un nivel mediu al caldurii merge de minune, in timp ce parul gros nu poate fi imblanzit decat de un nivel de caldura ridicat.
2.3 Greutatea uscatorului de par, pentru ca, da … marimea conteaza ! ? Cu cat mai usor cu atat mai bine, altfel vei avea nevoie de pauze dese, iar dimineata, cand te grabesti sa pleci la serviciu, fiecare minut conteaza.
2.4 Accesoriile – Mie mi se par in egala masura importante pentru ca ele ne permit sa fim diferite in fiecare zi. Si, ca sa ramanem in registrul reclamelor haioase, poate astazi vreau sa “mi-l prind in coada” (si il usuc rapid cu ajutorul duzei care concentreaza jetul de aer), maine “mi-l fac valvoi” (un accesoriu perie poate ajuta), iar poimaine il vreau cret (iar difuzorul imi este necesar).
Da, acum ma simt pregatita! La cumparaturi ! Online normal (Altex, Emag, si altele).
Pentru mine PROFI inseamna un uscator de par cu elemente ceramice, de putere 1800w, greutate max 0.5kg, cu o punga plina de accesorii.
La final o mica provoare pentru voi, de genul celor din cartile de matematica de clasa a II-a ale copiilor nostri:
- Cate kilograme am ? ?
Glumesc
- Ce tip de par am ?
Puteti sa va inspirati din oferta magazinelor online.