Cumparaturi

Livrare flori. Semnificația florilor de primăvară

Cum alegem buchetul de flori potrivit. Semnificația florilor de primăvară. Livrare flori

Se simte deja în aer miros de primăvară, o primăvară atât de asemănătoare cu atâtea alte primăveri dar în egală măsură atât de diferită. Razele călduțe ale soarelui, adierea plăcută a vântului, florile viu colorate și atât de parfumate ne bucură simțurile.

Liliac

Dacă în anii trecuți primele zile însorite de primăvară ne invitau afară, ne îndemnau la întâlniri cu familia și prietenii, anul acesta, din păcate, întâmpinăm primăvara distanțați. Încercăm să fim responsabili, să respectăm recomandările și să stăm departe fizic de cei mai mulți dintre cei dragi nouă, mai vulnerabili, pentru a nu le pune sănătatea în pericol. Însă atât noi cât și ei ne simțim mai triști, mai însingurați.

În acest context, mai mult decât oricând, gesturile noastre de afecțiune sau prietenie, transmise chiar de la distanță, nu ar trebui să lipsească. Ele aduc bucurie, alinare și mângâiere.

Livrare flori – Buchet lalele

Și cum ar fi mai potrivit să le urăm doamnelor sau domnișoarelor din viața noastră “O primăvară frumoasă!” decât lăsând florile să vorbească pentru noi. Alese bine, ele vor ști, fiecare în parte, să transmită celor care le primesc respectul, recunoștința, prietenia, afecțiunea sau dorul nostru.

Dar nu uitați! Un buchet de flori nu trebuie ales la întamplare … pentru că fiecare floare are “mesajul ei”.

Florariile on-line. Livrare flori

Ne-am obisnuit să alegem buchetele de flori în funcție de tipurile de flori care îi plac cel mai mult destinatarei sau după propriile preferințe în materie de aspect și miros, ori, din păcate, după oferta care ne este mai la îndemână. Anul acesta ar fi momentul potrivit să schimbăm acest obicei. Magazinele online cu livrare flori Bucuresti ne dau posibilitatea ca, stând confortabil în propria casă, să devenim noi înșine designeri florali și, alegând din ofertele lor variate de flori, să creăm buchete care transmit mesaje, care comunică sentimentele noastre, care spun o poveste celei care le primește. Iar de livrare nu trebuie să ne facem griji. Florăriile se vor asigura că buchetele comandate vor ajunge în siguranță pană la destinație. 

Frezii

Semnificația florilor de primăvară

Dar pentru a putea face acest lucru trebuie să înțelegem noi, în primul rând, ce ne șoptesc delicatele flori.

Limbajul simbolic al florilor este cunoscut din timpuri străvechi. Despre mesajul florilor aflăm încă din mitologiile, folclorul, sonetele și piesele de teatru ale vechilor greci, romani, egipteni și chinezi. Aproape orice sentiment imaginabil poate fi exprimat cu ajutorul florilor. Floarea de iasomie, de exemplu, înseamnă grație și eleganță, floarea de portocal vorbește despre castitate, puritate și frumusețe, în timp ce crizantema roșie transmite un duios „te iubesc”.

Iată semnificația florilor de primăvară, accesibile tuturor în această perioadă:

 • Albăstrele – delicatețe, rafinament
 • Brândușa – veselie
 • Bujor – timiditate, sfială
 • Floare de nu mă uita – dragoste adevărată, ”nu mă uita”
 • Frezie – inocență
 • Ghiocel – prietenie,
 • Iris – credință, ȋnțelepciune, soartă
 • Lalea – faimă și renume
 • Lăcrămioare – întoarcere la fericire, dar și umilință
 • Liliac –bucuria tinereții, prima iubire
 • Mac – plăcere, extravaganță
 • Magnolie – noblețe, demnitate, frumusețe
 • Narcisa – respect, vanitate
 • Violeta – ȋncredere, modestie
 • Zambila – drăgălăşenie, “mă voi ruga pentru tine”
Livrare flori – Buchet bujori

Semnificația culorii florilor

Nici culoarea florilor alese nu trebuie lăsată la voia întamplării căci și ea va spune ceva celei care le primeste. Albul ii va vorbi despre puritate, inocență, virtute și sinceritate, rozul … despre sentimente blânde, de admirație, apreciere și recunoștință, portocaliul va împărtăși dorința, nevoia de a căuta experiențe intense, albastrul – culoarea cerului și a marii – va semnifica liniștea, calmul, armonia, iar roșul puternic și vibrant va transmite dragostea pasională, puternică. Fiți atenți cu galbenul … el este destul de versatil și contradictoriu. Pentru unele persoane poate spune povești despre amărăciune, trădare, gelozie iar pentru altele, fiind culoarea soarelui, va simboliza căldura unei imbrățișări.

Flori de primavara

Să punem, așadar, florile să vorbească în numele nostru, apelând la florariile online care se vor ocupa de livrare flori către cele alături de care nu putem fi acum aproape. Să ne “îmbrătișăm” mamele și bunicile de la distantă anul acesta transmițându-le dragostea și prețuirea noastră prin buchete de flori.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *