Ceva nou in fiecare zi

Ceva nou in fiecare zi. Provocare pentru vremuri de pandemie … si nu numai

Din tematica: „Cum ti-ai petrecut Pandemia asta” va propun urmatoarea provocare: „Ceva nou in fiecare zi!”

Distantarea asta sociala … sau fizica … sau cum s-o mai numi, m-a cam dat peste cap, recunosc cu sinceritate! Si nu ma refer aici la faptul ca nu mai pot sa fiu fizic alaturi de toti cei dragi, sau la faptul ca nu pot sa merg la mall, la cafenea, sau mai stiu eu unde! Aceasta este partea usoara, partea controlabila, zic eu! Ce m-a dat cu adevarat peste cap este faptul ca mi-a bulversat cumva reperele!

De cand ma stiu am fost invatata ca totul este, in principiu, in puterea mea, ca, daca imi doresc cu adevarat ceva, de mine depinde, in cea mai mare parte, sa imi indeplinesc visurile. Am invatat ca, in procent covarsitor, eu sunt cea care controleaza “drumul” catre scopul propus, ca el depinde in cea mai mare parte de cat de mult sunt dispusa eu sa invat, sa muncesc, sa ma straduiesc, sa sacrific.

Ori acum nimic nu mai pare sa tina de mine, de vointa si de energia mea! Starea de “frunza in vant”, asa cum ar spune mama, este cea care ma doboara; faptul ca depind acum de orice altceva in afara de mine!

Am noroc cu cei dragi care, zi de zi, au grija si rabdare sa ma asculte, sa imi ridice moralul, sa ma imbarbateze, sa imi explice, sa ma sileasca sa privesc “departe in zare” si, daca eu ma incapatanez sa nu vad nimic, sa imi descrie ei “luminita de la capatul tunelului”!

„Ceva nou in fiecare zi” – idei despre cum sa treci, „mai senin” prin pandemie

Ieri am primit o noua provocare si, desi mi se pare greu sa ma tin de ea, voi incerca totusi sa o fac.

Provocarea s-ar chema pe scurt: “ceva nou in fiecare zi”, si cand spun ceva nou nu trebuie sa va ganditi neaparat la cine stie ce subiecte sau actiuni “cu greutate”, dimpotriva, propuneti-va, cel putin pentru inceput, lucruri simple, haioase, care sa va aduca putina incantare si bucurie si, cel mai important, sa va dea sentimentul ca ziua de astazi nu seamana 100% cu ziua de ieri si ca v-a adus un minim castig: o informatie noua, o experienta noua!

Atentie: nu cantariti rezultatul acestui demers in termeni de succes si esec! Castigul pentru voi sta chiar in informatia/experienta noua, in faptul ca la final puteti aprecia:  a fost/nu a fost interesant pentru mine sa aflu/sa fac acest lucru, mi-a placut/nu mi-a placut, mi se potriveste/nu mi se potriveste, o sa mai incerc/nu o sa mai incerc asta.

Am sa incerc sa va impartasesc, in zilele ce urmeaza, „acel nou din fiecare zi a mea” si m-ar bucura daca „Noul” meu v-ar starni si voua curiozitatea, macar pentru lecturarea acelui articol. V-as multumi totodata, inca de pe acum, pentru ideile voastre de Nou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *